Kuvagalleria

Päivitetty 21.5.2023

Kaatuneiden Muistopäivä 21.5.2023.

Kaatuneiden Muistopäivää vietettiin kesäisessä säässä. Kirkkoon oli kutsuttu kaikki tänä vuonna 90 vuotta täyttävät Lohjan Seurakunnan jäsenet. Messun jälkeen laskettiin Kaupungin/Seurakunnan ja Lohjalaisten järjestöjen seppele. Järjestöjen liput kunnioittivat tapahtumaa runsaslukuisesti. Ohessa kuvagalleria tilaisuudesta.

”Kevätillan Keikaus” liikuntatapahtuma 18.5.2023

Reserviläisten yhteinen liikuntatapahtuma keräsi taas innokkaita osallistujia Hiidensalmen saunalle. Matkoina oli kävely 10 km "sillalta sillalle" tai pyöräily 25 km. Ja päälle tietysti saunaan.

Kerhoilta 16.5.2023

Laadukkaiden kerhoiltojen sarja jatkui. Nyt kevään viimeisessä kerhoillassa oli vieraana poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Hänen esityksensä käsitteli poliisitoiminnan nykytilaa, nuorisorikollisuutta ja Nato-jäsenyyden vaikutusta poliisien toimintaan. Mielenkiintoisen esityksen jälkeen yleisöllä oli runsaasti kysymyksiä aiheisiin liittyen.
Esityksen kalvot pääset katsomaan tästä !

Veteraanipäivä 27.4.2023

Lohjan Veteraanijuhla järjestettiin Seurakuntakeskuksessa. Järjestelyistä vastasi Reserviupseerikerho ja kahvitarjoilusta Lohjan Maanpuolustusnaiset. Juhlapuheen piti Rannikkoprikaatin komentaja kommodori Marko Laaksonen. Musiikissa kuultiin myös mahtavaäänistä Lohjan johtavaa kanttoria Timo Saariota vaimonsa Ulla Eho-Saarion säestämänä.
Arvokkaan juhlan tunnelmaan pääset mukaan tästä !  (valitse 4K-kuva asetuksista)   

23.4.2023 kerhojen ammuntaan tutustumispäivä.

Lohjan Reserviupseerikerho ja Lohjan-Seudun Reservinaliupseerit järjestivät jäsenilleen ammuntaan tutustumispäivän Kovelon ampumaradalla Karkkilassa. Mukaan ilmoittautui 14 kokeilunhaluista jäsentä. Ammunta tapahtui kivääriradalla ampumakouluttajien johdolla valvotuissa olosuhteissa.

22.4.2023 kerhojen toimintaan tutustumispäivä.

Lohjan Reserviupseerikerho, Lohjan-Seudun Reservinaliupseerit ja Lohja Maanpuolustus-naiset järjestivät yhteisen yhdistysten toimintaan tutustumispäivän Hiidensalmen saunalla.Aurinkoisessa säässä alueella vieraili reilut kuusikymmentä yhdistysten jäsentä.Tutustumisrastien lisäksi oli tietenkin mahdollisuus myös saunoa.

12.4.2023 ”Königstiger”

Natsi-Saksan tehokkain panssarivaunu Königstiger "Kuningastiikeri" matkalla Ruotsista Parolan Panssarimuseoon.
Katso esittely Reserviläinen lehdessä tästä !
Katso Panssarimuseon tiedote tästä ! 

Kerhoilta 16.3.2023

Illan vieraana oli Ulkopoliittisen Instituutin vanhempi tutkija Jussi Lassila. Esitelmän aiheena oli "Venäjän sisäinen kehitys". Erinomainen esitys keräsi ennätysyleisön. Esityksen sisältö on katsottavissa oheisesta linkistä.
Katso esitys tästä ! 

Talvisodan päättymispäivä 13.3.2023

Kynttilöiden sytytys Veteraanikivellä ja seppeleenlasku Sankarihaudalla.
"Talvisodan Sankareita kunnioittaen - Lohjalaiset järjestöt"

Kerhoilta 18.1.2023

Illan vieraana oli Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö kontra-amiraali Markku Hassinen.Esitelmän aiheena oli "Rajavartiolaitoksen ajankohtaiskatsaus".Esitelmässä hän valotti tilannetta maamme rajoilla sekä tulevaisuuden näkymiä ja sai kuulijat vakuuttuneiksi, että Suomen rajavalvonta on kunnossa.

Reserviläisten kunniavartio Sankarihaudalla 24.12.2022

Lohjalaisten reserviläisten perinteinen kunniavartio Sankarihaudalla klo 13:00-18:00
Tänä vuonna mukaan haluavia oli niin paljon,että aikaa voitiin pidentää huomattavasti edellisvuosista.Yleisöä oli koko ajan runsaasti paikalla.

Reserviläisten joulutulet Hiidensalmen saunalla 15.12.2022.

Perinteinen reserviläisten joulun avaus ja joulurauhan julistus. 

Menneen ajan joulumarkkinat 10-11.12.2022

Lohjaiseen perinteiseen kuuluvat Menneen Ajan Joulumarkkinat vietettiin tänä vuonna todella talvisissa olosuhteissa. Maanpuolustusnaisten perinteinen hernekeittopiste keräsi jälleen runsaasti ruokailijoita.

Itsenäisyyspäivä 6.12.2022.

Itsenäisyyspäivän seppeleenlaskuun osallistui ennätysmäärä järjestöjen edustajia lippuineen.Kaupungin/seurakunnan seppeleen laskivat Riikka Sluga-Poutsalo, Joona Räsänen ja Paul Packelen.Järjestöjen seppeleen laskivat Sanna Partamies Lohjan Rotaryklubista ja Hannu Nyman Länsi-Uudenmaan Rauhanturvaajista.Ennen tilaisuutta lähes 15 vuotta Lohjan Rintamaveteraanien lippua kaikissa tilaisuuksissa kantanut Pentti Laine luovutti lippuvastuun Lohjan-Seudun Reservinaliupseereille.

Itsenäisyysjuhla kerholla 5.12.2022.

Kerhon perinteisessä Itsenäisyysjuhlassa Länsi-Uusimaan päätoimittaja Päivi Kallo piti juhlapuheen ja illan musiikista vastasi Liisa Andersson säestäjänä Katri Vesimäki.Lopuksi tilaisuuteen saapunut ennätysyleisö nautti Lehmijärven Marttojen järjestämästä tarjoilusta.

Minimaastoammunta 27.11.2022 Virkkalassa.

Etelä-Lohjan Reservinaliupseerit järjestivät minimaastoammunnan Virkkalan maastossa. Tilaisuus oli pilotti, mutta sai niin hyvän vastaanoton, että jatkoa varmasti seuraa ja hieman lämpimämpänä vuodenaikana. Ammunta suoritettiin 22 cal aseella 25 - 75 m:n etäisyyksillä oleviin tauluihin.

Veteraanijärjestöjen pikkujoulu 25.11.2022

Lohjalaisten Veteraanijärjestöjen yhteistä pikkujoulua vietettiin Seurakuntakeskuksessa. Mahdollisesti viimeisen kerran. 

Kerhoilta 7.11.2022

Illan vieraana oli eversti Eero Svanberg Maanpuolustuskorkeakoulusta, jossa hän toimii Maisteriosaston johtajana. Esitelmässään hän keskittyi Ukrainan Sodan ja Natojäsenyyden vaikutuksiin Puolustusvoimissa. Ennätysyleisö, joka kuunteli vakavana erinomaista esitelmää lähti vilkkaan keskustelun jälkeen levollisin mielin kotiin todeten " ollos huoleton, poikas valveil on ".

Vierailu Tykistökoulun kovapanosammuntoihin Niinisalon Pohjankankaalle 18.10.2022

Matka toteutettin yhdessä Lohjan, Vihdin, Nummi-Pusulan ja Karkkilan Reserviläisjärjestöjen kanssa.Mukaan liittyi myös Jääkäritykistökillan jäseniä Hämeenlinnasta. 

Kerhoilta 3.10.2022

Kerhoillan vieraana oli Uudenmaan Aluetoimiston päällikkö evl Markku Jämsä.Illan aiheena oli "asevelvollisuus". Alla poimintoja esityksestä.

Kerhoilta 14.9.2022

Syksyn ensimmäinen kerhoilta pidettiin "Turvallinen Lohja - teeman" puitteissa.Johtava palotarkastaja Anssi Kuhlman kertoi vakailmeiselle kuulujakunnalle aiheesta "väestönsuojelu ja varautuminen" Lohjalla.

Syysillan Syke 2.9.2022 Hiidensalmen saunalla

Lohjalaisten Maanpuolustusjärjestöjen jo perinteinen liikuntatempaus. Matkoina 10 km kävely tai 25 km pyöräily. Kävelystä sai kirjattua yhden suorituksen juuri alkaneeseen Maaottelumarsiin. Suorituksen jälkeen oli tarjolla sauna ja iltapala. 

Maanpuolustusjärjestöjen retki 6.8.2022 Kaakkois – Suomeen.

Lohjalaisten Maanpuolustusjärjestöjen retki Kaakkois-Suomeen tehtiin Jukka Sassin organisoimana.Vierailukohteina olivat Salpa-Museo Miehikkälässä ja RUK-Museo sekä Wanha Veteraani-museo Haminassa.

Kesäyön Marssi 11.6.2022 Tuusulassa.

Lohjan Rserviupseerikerho, Lohjan Seudun Reservinaliupseerit ja Lohjan Maanpuolustusnaiset osallistuivat 14 hengen joukkueella 10 km:n marsille.
Lopuksi saunottiin hiidensalmen saunalla ja nautittiin iltapalaa kauniissa kesäillassa.

Marskin Marssi 15.5.2022.

Liikuntahaaste "Marskin Marssi" suoritettiin Metsä Groupin omistamilla Kirkniemen kartanon mailla.Reilun 9 km:n matkalla nähtiin Nemus Futurum esittelykohde, jossa esitellään suomalaista kestävää metsän- ja luonnonhoitoa.

Kaatuneiden Muistopäivä 15.5.2022.

Kaatuneiden Muistopäivää vietettiin kahden vuoden poikkeusolojen jälkeen normaalioloissa.Ohessa kuvagalleria seppeleenlaskutilaisuudesta Lohjan Sankarihautausmaalla.

Kerhoilta 4.5.2022.

Kerhoillan vieraana oli Lohjan Kaupungin vt.hyvinvointijohtaja Tuula Suominen ja esitelmän aiheena oli "Turvallinen Lohja - Koronapandemian poikkeusoloista selviäminen".

Veteraanipäivä 27.4.2022

Kahden vuoden tauon jälkeen päästiin taas juhlimaan veteraaneja.Arvokkaan juhlan järjestämisestä vastasivat tänä vuonna Etelä-Lohjan Reservinaliupseerit ja kahvitarjoilun hoitivat Lohjan Maanpuolustusnaiset.
Arvokkaan juhlan tunnelmaan pääset mukaan tästä.  Käynnistä katselu tästä.

Kerhoilta 12.4.2022 , ”sotilaan pitkä tie kotiin”.

Kerhoillan vieraana oli Imatran Raja-Museon museomestari Mika Albertsson. Hän toimii vapaaehtoisista koostuvan Taipale-ryhmän vetäjänä, joka etsii sotien aikana kentälle jääneitä Sankarivainajia.

Talvisodan päättymispäivä 13.3.3022.

Kynttilöiden sytytys Veteraanikivellä ja seppeleenlasku Sankarihaudalla.
"Talvisodan Sankareita kunnioittaen - Lohjalaiset järjestöt" 

Kerhoilta 2.3.2022.

Rajoitusten poistuttua päästiin viimein käynnistämään kerhoillat.Ensimmäisenä oli vuorossa kirjailija Heikki Lehtosen esitelmä, jonka aiheena oli "Sodissa kuolleet Mannerheim-ristin ritarit".

Ampumakauden 2022 avaus.

Lohjan Reserviupseerikerhon,Lohjan-Seudun Reservinaliupseereiden,Kirkkonummen Reserviläisten ja Porkkalan Ampujien yhteiset ampumavuorot alkoivat Upinniemn varuskunnan ampumaradoilla.Kuvissa tyylinäytteitä 300 m:n kivääriradalta.