Kuvagalleria

Päivitetty 1.11.2023

Kerhoilta 18.10.2023

Kerhoillan vieraana oli Suomen Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja Janne Kosonen.Esitelmän aiheena oli "NATO ja reserviläiset", lisäksi kuulimme ajankohtaista asiaa Reserviupseeriliitosta. Korkeatasoisen esitelmän aiheet pääset näkemään oheisesta linkistä. Janne Kosonen 23.10.2023.

Kerhoilta 2.10.2023

Saimme lisää korkeatasoisia esitelmöitsijöita. Tänään vieraana oli Uudenmaan Aluetoimiston päällikkö evl.Markku Jämsä. Aiheena oli "ajankohtaista", joka käsitteli kutsuntaikäisiä nuoria PV:n näkökulmasta, sekä Ukrainan sodan aiheuttamia muutoksia varusmiesten koulutukseen.

Uudenmaan 39.Maanpuolustuspäivä 30.9.2023 Karkkilassa

Puolustusvoimat oli järjestänyt varsin näyttävän kaluston Karkkilaan. Päivän järjestelyistä vastasivat Karkkilan Reserviupseerikerho yhdessä Karkkilan Reserviläisten, kaupungin ja paikallisten yhdistysten kanssa. Ohessa kuvasatoa päivän tapahtumista.
Lisää kuvia tapahtumasta kuvagalleriassa : www.maanpuolustuspaiva.net

Kerhoilta 13.9.2023

Kerhoillat jatkuivat korkeatasoisten esitelmöitsijöiden vierailuilla. Nyt oli vieraana Uudenmaan Prikaatin komentaja kommodori Jyri Kopare. Hän on asunut Lohjalla varusmiesikäänsä asti, joten salissa oli mukana monta tuttua. Hän kertoi esitelmäs-sään Itämeren tilanteesta PV:n ja Naton näkökulmasta. Lisäksi hän kertoi Uudenmaan Prikaatin historiasta, nykypäivästä ja tulevaisuuden haasteista Nato Suomessa.

Syysillan Syke liikuntatapahtuma Hiidensalmessa 8.9.2023

Reserviläisten yhteinen liikuntatapahtuma toteutettiin liukuvalla lähtöajalla. Ohessa seurataan "kärkijoukkueen" etenemistä Rantaraitin upeissa maisemissa.
"Katsojia" oli kerääntynyt runsaasti Aurlahteen seuraamaan tapahtumaa.

Kerhoilta 29.8.2023

Syyskauden kerhoillat alkoivat varsin mielenkiintoisella esityksellä. Vieraana oli pakoteasioihin erikoistunut Tullin Valvontaosaston johtaja Sami Rakshit. Vaikka aiheena oli "Tullin ajankohtaiskatsaus", niin hän kertoi esityksessään tullin toiminnasta seikkaperäisesti ja lisäksi valotti syvällisemmin pakoteasioita. Lopuksi hän vastasi yleisön runsaisiin ja mielenkiintoisiin kysymyksiin toimivaltansa puitteissa. 

Kesäyön Marssi 12.8.2023 Raaseporissa.

Tänä vuonna Marssittiin Raaseporissa, sotahistoriallisesti merkittävällä Skogbyn ja Harparskogin alueella. Lohjalaiset Maanpuolustusjärjestöt olivat hyvin edustettuina, pääosa marssi 8 km:n reitin, mutta muutama uskalias osallistui 25 km:n marssille. Ohessa kuvia reitin varrelta. 

Kaatuneiden Muistopäivä 21.5.2023.

Kaatuneiden Muistopäivää vietettiin kesäisessä säässä. Kirkkoon oli kutsuttu kaikki tänä vuonna 90 vuotta täyttävät Lohjan Seurakunnan jäsenet. Messun jälkeen laskettiin Kaupungin/Seurakunnan ja Lohjalaisten järjestöjen seppele. Järjestöjen liput kunnioittivat tapahtumaa runsaslukuisesti. Ohessa kuvagalleria tilaisuudesta.

”Kevätillan Keikaus” liikuntatapahtuma 18.5.2023

Reserviläisten yhteinen liikuntatapahtuma keräsi taas innokkaita osallistujia Hiidensalmen saunalle. Matkoina oli kävely 10 km "sillalta sillalle" tai pyöräily 25 km. Ja päälle tietysti saunaan.

Kerhoilta 16.5.2023

Laadukkaiden kerhoiltojen sarja jatkui. Nyt kevään viimeisessä kerhoillassa oli vieraana poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen. Hänen esityksensä käsitteli poliisitoiminnan nykytilaa, nuorisorikollisuutta ja Nato-jäsenyyden vaikutusta poliisien toimintaan. Mielenkiintoisen esityksen jälkeen yleisöllä oli runsaasti kysymyksiä aiheisiin liittyen.
Esityksen kalvot pääset katsomaan tästä !

Veteraanipäivä 27.4.2023

Lohjan Veteraanijuhla järjestettiin Seurakuntakeskuksessa. Järjestelyistä vastasi Reserviupseerikerho ja kahvitarjoilusta Lohjan Maanpuolustusnaiset. Juhlapuheen piti Rannikkoprikaatin komentaja kommodori Marko Laaksonen. Musiikissa kuultiin myös mahtavaäänistä Lohjan johtavaa kanttoria Timo Saariota vaimonsa Ulla Eho-Saarion säestämänä.
Arvokkaan juhlan tunnelmaan pääset mukaan tästä !  (valitse 4K-kuva asetuksista)   

23.4.2023 kerhojen ammuntaan tutustumispäivä.

Lohjan Reserviupseerikerho ja Lohjan-Seudun Reservinaliupseerit järjestivät jäsenilleen ammuntaan tutustumispäivän Kovelon ampumaradalla Karkkilassa. Mukaan ilmoittautui 14 kokeilunhaluista jäsentä. Ammunta tapahtui kivääriradalla ampumakouluttajien johdolla valvotuissa olosuhteissa.

22.4.2023 kerhojen toimintaan tutustumispäivä.

Lohjan Reserviupseerikerho, Lohjan-Seudun Reservinaliupseerit ja Lohja Maanpuolustus-naiset järjestivät yhteisen yhdistysten toimintaan tutustumispäivän Hiidensalmen saunalla.Aurinkoisessa säässä alueella vieraili reilut kuusikymmentä yhdistysten jäsentä.Tutustumisrastien lisäksi oli tietenkin mahdollisuus myös saunoa.

12.4.2023 ”Königstiger”

Natsi-Saksan tehokkain panssarivaunu Königstiger "Kuningastiikeri" matkalla Ruotsista Parolan Panssarimuseoon.
Katso esittely Reserviläinen lehdessä tästä !
Katso Panssarimuseon tiedote tästä !